Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Απέβαλαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί φορούσε μπλούζα με την σημαία των Νοτίων


Γεννημένη στο Νότο 14χρονη μαθήτρια υφίσταται διακρίσεις από το σχολικό σύστημα του New Jersey

Ένα άλλο σχολείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ επιβάλει μια πολιτική που απαγορεύει το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της κουλτούρας των ανθρώπων του Νότου. Οι γονείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποσύρουν την κόρη τους από το σχολείο εξαιτίας του περιστατικού. Το μήνυμα του σχολικού συστήματος είναι σαφές - δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν τα σύμβολα μας και τους Νότιους μαθητές μας (η μαθήτρια σε αυτή την περίπτωση ήταν μέρος της Νότιας διασποράς) με ισότητα στα κυβερνητικά σχολεία. Είναι μέρος του συστήματος καταπίεσης των ανθρώπων μας, ένα σύστημα που θέλει να καταστρέψει την ευημερία μας και να μας καταστήσει λιγότερο ασφαλείς. Η Lisa Coryell έχει την ιστορία για το NJ.com:

Μία μητέρα μαθήτριας σχολείου στο Kreps Middle λέει ότι η κόρη της διώχθηκε επειδή φορούσε ένα φούτερ που είχε μία εικόνα με τη συνομόσπονδη σημαία και λέει ότι το σχολείο υπερέβη τα όριά του και παραβίασε το δικαίωμα της κόρης της στην ελευθερία του λόγου.

Η Jane West λέει ότι σκέφτεται να πάρει από το σχολείο την κόρη της, Torri Albrecht, ακόμη και αν οι υπάλληλοι επιμένουν ότι η σημαία – που θεωρείται από πολλούς ως σύμβολο φυλετικών διακρίσεων - δεν ήταν ο λόγος που το κορίτσι διώχθηκε.

«Τώρα το λένε επειδή γνωρίζουν ότι πραγματικά το παρατράβηξαν αυτή τη φορά," είπε η West. «Αν δεν ήταν το πρόβλημα με το φούτερ, γιατί ο αντιπρόεδρος με κάλεσε στις 10 την Δευτέρα και απαίτησε να φέρω μια αλλαξιά ρούχα για την κόρη μου;"

"Μου είπε ότι είχε αρκετούς μαθητές και καθηγητές που πήγαιναν στο γραφείο του για να του πουν ότι τους ενοχλούσε η μπλούζα», είπε.

"Τα παιδιά από την Ινδία φορούν τα τουρμπάνια τους. Τα εβραιόπουλα φορούν τα σκουφάκια τους, τα yarmulkes», είπε. "Του είπα ότι η Torri γεννήθηκε στη Βιρτζίνια. Αυτή είναι η σημαία της νότιας κληρονομιάς της και δεν θα της πω να τη βγάλει. Είπε ότι «Υποθέτω ότι θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες».

Η West είπε ότι πριν κατευθυνθεί στο σχολείο κάλεσε στο κινητό τη κόρη της για να της πει να μην ακολουθήσει οποιαδήποτε παραγγελία για να βγάλει την μπλούζα και να γυρίσει το μέσα έξω.

Όταν έφτασε στο σχολείο της είπαν ότι είχε δοθεί στην κόρη της μια μονοήμερη αποβολή, είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου