Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτάθλημα NASCAR : Όχι στη σημαία του Νότου. Ναι στην σημαία του Ισραήλ!


Παρά το γεγονός ότι το πιο γνωστό πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας NASCAR έχει την έδρα του στην Daytona της Florida, στον Αμερικάνικο Νότο, και ότι είναι φοβερά δημοφιλές μεταξύ των λευκών Αμερικάνων, εντούτοις οι υπεύθυνοι των αγώνων απαγόρευσαν στον Αμερικάνο αθλητή του γκολφ Bubba Watson να εμφανιστεί στους αγώνες του Phoenix International Raceway και να οδηγήσει το αυτοκίνητο από την τηλεοπτική σειρά «The Dukes of Hazzard», τον θρυλικό «Στρατηγό Λη», επειδή ανησυχούσαν μήπως υπάρχει «αρνητική αντίδραση» στην θέα της σημαίας του Νότου!

Ο Watson είχε προγραμματιστεί να οδηγήσει την 1969 Dodge Charger, γνωστή ως "General Lee," στο γύρο πριν από τον αγώνα ‘March 4 Sprint Cup Sprint Cup Series’, στο Φοίνιξ. Το αυτοκίνητο έχει μια μεγάλη σημαία της Συνομοσπονδίας στην οροφή του, ακριβώς όπως ήταν στην τηλεοπτική σειρά.

«Η εικόνα της συνομόσπονδης σημαίας δεν είναι κάτι που πρέπει να διαδραματίσει επίσημο ρόλο στον αθλητισμό μας, καθώς θέλουμε να ελκύσουμε νέους οπαδούς στη NASCAR, και να την κάνουμε πιο πολυσυλλεκτική» είπε ο εκπρόσωπος της NASCAR David Higdon την Παρασκευή.

Όμως η θέα μίας άλλης σημαίας δεν φαίνεται να έχει «αρνητική αντίδραση» παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχέση ούτε με την περιοχή και την ιστορία της, αλλά ούτε καν με τις ΗΠΑ, καθώς ανήκει σε άλλο κράτος! Στο Daytona 500 λοιπόν φέτος η νέα είσοδος, το 49 αυτοκίνητο, θα έχει την σημαία του Ισραήλ.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησία της ‘America Israel Racing’ και δηλώνει ξεκάθαρα ότι ένας από τους κύριους στόχους του είναι «να εκπαιδεύσει το ευρύ κοινό σχετικά με το γιατί είναι σημαντικό να υποστηρίζουν το Ισραήλ», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ομάδας.

Η ομάδα ξεκίνησε από δύο οι άνδρες από τη Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, που έχουν «δεσμευτεί» για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το κανάλι WCNC.

"Μεγάλωσα ως Νότιος Βαπτιστής και πάντα μας δίδασκαν να υποστηρίζουμε το Ισραήλ," λέει ο Rich Shirey στο WCNC.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου