Άρθρα ιστορικού περιεχομένου για τις Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής (C.S.A. 1861-1865) που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μου Κόκκινος Ουρανός


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη σημαία του Νότου στην ιστορική πόλη του Lexington όπου είναι θαμένοι οι στρατηγοί Lee και Jackson!

Η "πολιτικά ορθή", αριστερή, αντι-λευκή πολιτική που θέλει να επιβληθεί στο "νέο Νότο" επιτίθεται στο πιο αναγνωρίσμο σύμβολο της νότιας κληρονομιάς και του λαού του Νότου. Η είδηση από την βρετανική Daily Mail:

Είναι η καρδιά του Νότου και η πατρίδα δύο από τους πιο γνωστούς στρατηγούς του στρατού της Συνομοσπονδίας.

Αλλά η σημαία της συνομοσπονδίας έχει πλέον απαγορευτεί γιατί κάποιοι κάτοικοι παραπονέθηκαν ότι αποτελεί «προσβλητικό σύμβολο» της ιστορίας του Νότου για τη δουλεία.

Το Λέξινγκτον της πολιτείας Βιρτζίνια είναι ο τόπος ταφής των ένδοξων Νότιων στρατηγών Robert E Lee και Thomas "Stonewall" Jackson και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία της Συνομοσπονδίας για τον τουρισμό.

Αλλά η σημαία του Νότου δεν μπορεί πλέον να κυματίζει στους στύλους της πόλης.

(Στις φωτογραφίες: Το σπίτι του Jackson και το Παρεκκλήσι Lee)

Μετά από μια δημόσια ακρόαση, όπου υπήρξαν αρκετές εντάσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο του Λέξινγκτον με ψήφους 4-1 αποφάσισε να επιτρέπει μόνο τις σημαίες των ΗΠΑ και της πολιτείας της Βιρτζίνια να κυματίζουν.

Ομάδες που υπερασπίζονται τη Νότια Κληρονομιά υποστήριξαν ότι οι περιορισμοί σχετικά με την συνομόσπονδη σημαία στο Λέξινγκτον είναι ιδιαίτερα επώδυνοι, λόγω των δεσμών της πόλης με τους στρατηγούς Thomas "Stonewall" Jackson και Robert Lee.

Η ομάδα Sons of Confederate Veterans έχουν ορκιστεί να προσβάλουν την απόφαση στο δικαστήριο.

Ορισμένοι ομιλητές είπαν ότι η απόφαση είναι μια προσβολή στους άνδρες που πολέμησαν στον ‘Εμφύλιο’ Πόλεμο για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας του Νότου.

Ο Philip Way, είπε: «Είμαι παθιασμένος υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης των ατομικών μας δικαιωμάτων, στα οποία εντάσσεται και το δικαίωμα να ανεμίζουμε τη σημαία που έχουμε αποφασίσει να ανεμίζουμε», «Αυτή είναι η ελευθερία μου».

Αλλά κάποιοι ομιλητές κατήγγειλαν ότι η σημαία είναι «διχαστικό σύμβολο» της ιστορίας του Νότου σχετικά με την δουλεία και δεν θα πρέπει να εγκριθεί από την πόλη με τους 7.000 κατοίκους.

Η Marquita Dunn κάτοικος της πόλης δήλωσε: «Η συνομόσπονδη σημαία δεν είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε να ανεμίζει στους δημόσιους χώρους. Η σημαία είναι προσβλητική για εμάς».

Από την πλευρά του Δήμου, ο Jon Ellestad είπε ότι η απόφαση επηρεάζεται μόνο τη πόλη, και ότι οι κάτοικοι ατομικά «μπορούν να φέρουν τη σημαία τους οπουδήποτε θέλουν».

Η πόλη έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες, τον Ιανουάριο, την τελευταία φορά που τοποθετήθηκαν σημαίες για να σηματοδοτήσουν την τοπική γιορτή της Ημέρας των Λι-Τζάκσον.

Ο Ellestad είπε ότι οι άνθρωποι παραπονέθηκαν ότι «η εμφάνιση της σημαίας είναι πολύ επώδυνη για κάποιες ομάδες ανθρώπων. Στο μυαλό τους, έχει σχέση με την υπεράσπιση της δουλείας».

Η πολιτεία προσπάθησε σχεδόν πριν από 20 χρόνια να απαγορεύσει την εμφάνιση της συνομόσπονδης σημαίας κατά τη διάρκεια παρέλασης προς τιμήν του Τζάκσον. Αλλά η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών υπερασπίστηκε με επιτυχία την προσπάθεια να παραμείνει η σημαία.

Διάβασε: ΗΠΑ: Kόντρα σε κάθε πολιτική ορθότητα, εκατοντάδες παρέλασαν ανεμίζοντας τη σημαία των Νοτίων στο Λέξινγκτον της Βιρτζίνια

Βίντεο από παλαιότερη εκδήλωση υπεράσπισης της σημαίας

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου